Humán Harmónia Alapítvány
www.hu-ha.hu & www.drog-info.hu

Keresés a honlapon


Szavazás2011-ben indul a www.drog-info.hu
- 2010.12.16.

Alapítványunk, pályázati forrásból szombathelyi és Vas megyei fiatalok számára létesít drogokkal kapcsolatos tájékoztató fórumot, ahol névtelenül és személyesen is érdeklődhetsz! :)

tovább
Humán Harmónia Alapítvány HUMÁN HARMÓNIA ALAPÍTVÁNY

Több mint 10 éves közös munka után úgy döntöttünk, hogy létrehozunk egy szervezetet, amely keretében még több embernek tudjuk átadni tapasztalatainkat, gyógyító tudásunkat, segítő kezünket.
 KIK VAGYUNK?
Szakemberek, akik segítenek Neked megvalósítani az álmaidat és önmagadat (bővebben: klinikai szakpszichológus, szociális munkás, szociálpedagógus, mediátor, szociálterapeuta, pár - és családterapeuta, művészetterapeuta)


 MIT CSINÁLUNK?
Pszichés betegségeket gyógyítunk, megosztjuk tapasztalatainkat, segítünk Neked önmagadat megismerni, fejleszteni, problémás élethelyzeteden segíteni.

Szolgáltatásainkat egyénre szabottan nyújtjuk, négyszemközti és/vagy csoportos formában valósítjuk meg.

Mindezt ingyen, a teljes titoktartás, és az anonimitás biztosítása mellett.


 KIKET VÁRUNK?
Olyan fiatalokat, idősebbeket, családokat…, akik szabadulni akarnak a szenvedés nyomástól, pszichés betegségüktől, szenvedély betegségüktől, teljesebb életet akarnak élni, kíváncsiak önmagukra, változni-változtatni akarnak, párkapcsolatukat rendezni akarják, házasságukat meg akarják menteni…


 HOL LEHET ELÉRNI MINKET?
Időpont egyeztetést követően (Nagyné Farkas Rita számán: 06/30/560-2323, 06/70/560-0099) a Human Civil Házban (9700 Szombathely, Bem J. u. 9/B).Az info@hu-ha.hu e-mail címen alapítványunk szakembereinek tud levelet írni.Humán Harmónia Alapítvány

Alább ehhez az oldalhoz írott hozzászólásokat olvashatja.
Szóljon hozzá, mondjon véleményt, adjon visszajelzést Ön is!

Köszönjük!

Szólj hozzá

Név:
E-mail:
Az e-mail cím nem jelenik meg az oldalon
Szöveg:


36 hozzászólás

ricsi vok oszt csö [ 2013-03-13 14:20 ]

mizu vanmár [ 2013-03-13 14:20 ]

mizu araJudit [ 2011-04-15 07:16 ]

Kedves Bence!

Programjaink között olvashatsz az éppen zajló és majd induló pályázatokról. Amennyiben Alapítványunk nyer kortárssegítő képzésre pályázatot, itt a honlapon fogjuk meghirdetni és a hírlevélre feliratkozóknak kiküldjük, illetve eljuttatunk megkereséseket valamennyi iskolának a városban. Erről általában az osztályfőnökök, vagy az ifjúságvédelmi felelősők tájékoztatják a diákokat. A lényeg az, hogy a jelenkezési lapot vagy tőlük szerzed be, vagy innen letöltöd. A csoportok általában középiskola első évfolyamaiból tevődnek össze. A képzések három naposak, itt elméleti, gyakorlati ismereteket kaptok, ezen felül sok önismereti feladatokat végzünk a tréningen, ami nagyon hasznossá válik, amikor a kortársaid, osztálytársaid körében tevékenykedsz majd :-). Örülnék, ha a csapatban üdvözölhetnénk Téged is!!!
JuditBence [ 2011-04-14 19:04 ]

Sziasztok!
Azt szeretném tudni, hogy válhat valaki kortárssegítővé?
KöszönömMartina [ 2011-04-13 21:26 ]

Kedves Neo!

Judit nem említette, hogy a pályázati program keretében való bejutáskor a szakmai team előtt is "meg kell csillantani képességeidet", hiszen ott a szervezetet képviseled!:-))) Szívesen várunk!:-)
MartinaMartina [ 2011-04-13 21:22 ]

Kedves Vera!

Szerintem nézőpont kérdése, hogy nehéz -e leszokni a dohányzásról. Elhatározás kérdése: akarom folytatni így tovább, vállalva a következményeket vagy sem? ha a válasz nem, akkor a legnehezebb lépésen már túl is vagy. Elkezdeni nehéz, mert a függő ember a "szer" rabja, bizonytalanná válik, mi lesz a szere nélkül-itt a nikotinról szólva gyakran a legnagyobb félelme a nőknek, hogy majd többet fognak enni. Tévhit, hogy többet eszik majd az ember. A nikotin lebontásához a bevitt tápanyagból vesz el a szervezet, de ha elhagyjuk a cigarettát, akkor ugyanannyi étel fogyasztása esetén a nikotinra szánt energia megmarad. Ez okozza azt, hogy kilók jelenhetnek meg. Figyelni kell az egészséges étrendre és a mozgás sem árthat!:-)
A cigarettával valamit pótolni szeretne az egyén vagy stresszlevezetésre használja(akárcsak a többi drog tekintetében), így rajta áll, hogy a benne lévő hiányt mivel szeretné pótolni vagy éppen milyen más, egészségesebb feszültség-levezetési alternatívát választ.

Nincs lehetetlen, sok sikert és kitartást!:-)Vera [ 2011-04-13 16:46 ]

Azt szeretném megkérdezni, hogy miért nehéz leszokni a dohányzásról?
Köszönöm!VeraJudit [ 2011-04-13 11:31 ]

Kedves Neo!
A Mátrixban minden lehetséges!!! :-))
A börtönbe úgy juthatsz be (és ki) velem főiskolai hallgatóként, hogy az intézet parancsnokával engedélyeztetem a pályázati program keretében futó csoportfoglalkozáson való részvételedet. Az endedélyezést egy "átvilágítás=priorálás" előz meg, az ehhez kapcsolatos papírokat személyesen átadom Neked. Engedélyezés után, ha fut programunk a börtönben, akkor bekísérhetsz :-). A csoportfoglalkozáson való részvételedre az intézet és a Szociális Munka Etikai Kódexének előírásai vonatkoznak !
Azt azonban ne feledd, hogy a csoportfoglalkozás jegyzőkönyvét a gyakornoknak kell írni! :-))))
Üdv: Judit (Trinity)Judit [ 2011-04-13 11:21 ]

Kedves Neo!
Az elterelés változásáról/megszűnéséről sokat lehet mostanában hallani/olvasni. Egyelőre mi, szolgálatók végezzük a munkánkat a megszokott rend szerint a hivatalos állásfoglalás, szabályozás megjelenéséig. Lásd előző válaszom: http://drogriporter.hu/hogyantovabb
Üdv a Mátrixban: Trinity :-)) (Judit)Neo [ 2011-04-13 10:20 ]

Szia Triniti(Juditka)!
Nagyon szeretnék bejutni a börtönbe, anélkül, hogy sísapkában rabolnék bankot. Esetleg Veled, mint főiskolai hallgató bemehetnék-e a közel jövőben?
NeoNeo [ 2011-04-13 10:17 ]

Kedves Triniti(Judit)!
Úgy hallottam, hogy az elterelés hamarosan megváltozik, valamilyen információval tudnál szolgálni arról, hogy mi lesz helyette?

Neo(Morfeusz barátja)
u.i.:találkozunk a mátrixbanJudit [ 2011-04-13 09:23 ]

Kedves Balázs!
Válaszadásom II. része következik :-))

Heroin függőség jellemzői:
Az ismételt heroin fogyasztás olyan mértékű tűrésfokozódást okoz, hogy a kívánt hatás eléréséhez, az elvonási panaszok kialakulásának megakadályozásához nagy (akár tízszeres) adagokra van szükség. Ilyen nagy adagok a nem függők számára, vagy a fogyasztás megszakítása után halálosak – a légzés azonnali leállítása miatt.
Amint a heroin hatás néhány óra elteltével csökkeni kezd, a hiánya következtében jellegzetes élettani válaszok jelentkeznek. Ezek a következők: nyugtalanság, a kábítószer követelésszerű kívánása (craving), izzadás, rettegésszerű félelem, levertség, ingerlékenység, lehangoltság, láz, borzongás, erős öklendezés és hányás, heves hasmenés, szapora lélegzet, görcsök, álmatlanság és éles fájdalmak.

Drog élmény
Hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy a drog-élményt kizárólag a drog a szervezetre gyakorolt hatása hozza létre. A kialakuló élményért három tényező együttes hatása felelős.

Az első valóban maga a használt szer, illetve annak a központi idegrendszerre gyakorolt hatása.
A második a személy jellemzői: az, hogy a használó milyen fizikai és lelki állapotban van a drog bevételekor. A fáradt emberre ugyanolyan mennyiségű drog nagyobb hatást gyakorolhat. Nem mindegy, hogy valaki először használja azt a drogot, vagy van már tapasztalata :-(. Nem mindegy az sem, hogy milyen lelki állapotban van a használó a szer használatakor. Sok drog, elsősorban a hallucinogének felerősítik a használó hangulatát, így, ha vidám valaki esetleg még vidámabb lesz, míg ha rosszkedvű, előfordulhat, hogy depressziós hangulatba eshet.

A harmadik hatás, ami befolyásolja az élményt az az, hogy milyen társaságban és milyen környezetben használja valaki a drogot. Nagy különbséget élhet meg ugyanannak a drognak a használatakor, ha azt barátokkal együtt, illetve, ha idegenek között használja. Megint más lehet a hatás, ha egyedül veszi be a drogot. Nem közömbös a fizikai környezet sem!!! Máshogy hathat egy drog otthon, vagy ismert környezetben, esetleg egy idegen helyen, vagy egy zsúfolt szórakozóhelyen.

Egyelőre ennyit, innen folytatjuk :-) JuditJudit [ 2011-04-13 08:41 ]

Kedves Manyi!
Nagyon örültem ennek a kérdésednek, hiszen a művészetterápia az én életembe is nagy változásokat hozott!!! Itt csak nagyon röviden írok a módszerről, ha ennél többre vagy kíváncsi, szívesen csinálok belőle bemutatót is :-), hiszen nagyon gyakorlatias módszer, illetve szívesen küldök Neked szakirodalmat :-).
A művészetpszichoterápia a mindannyiunkban ott lévő teremtő, alkotó képességre épül. Nagyon sokan nem tudjuk, hogy ez a bennünk lévő alkotóerő velünk született, és megjelenésre, megnyilvánulásra törekszik. A mások alkotásaiban való gyönyörködés mellett fontos számunkra, hogy az a néhány ecsetvonás, ami a lelkünkből érkezik, kifejeződhessen.
Néhány ecsetvonás, játék a színekkel is örömet adó tevékenység lehet lelkünk számára. Összességében a terápia segít meghallani a lelkünk mélyéről érkező üzeneteket, ami egyszerre hozhat változást, elevenséget és harmóniát, valamint új örömöket és célokat életünkbe, azáltal, hogy hatással van az érzelmi és akarati életünkre, a megérző és beleérző képességünkre, valamint a tudat fejlődésére.
Az alkotói folyamatban (akvarell, pasztell, tus, agyag) mód nyílik a traumák, a komplexusok megjelenítésére és annak a személyiség egészét érintő és bevonó feldolgozására is.
Amit a kezünkkel alkotunk, abban az egész személyiségünk részt vesz. Ezért az így megjelenő alkotás mindig többet tükröz vissza, mint az aktuális tudati beállítódásunk, ezért egyben önismeret és tudatfejlesztő hatású.

Üdv.: JuditJudit [ 2011-04-13 08:07 ]

Kedves Zsuzsa!
A serdülőnek számtalan mentális jellegű problémája lehet, számtalan kérdés fogalmazódhat meg benne. Ezekről csak nehezen és CSAK KIVÁLASZTOTT SZEMÉLYNEK BESZÉL. Ebben az életkorban választása már nemcsak a szülőkre, tanárokra, felnőttekre, hanem barátra, baráti csoportra esik.
A kortársak (mint referencia csoport) olyan érzelmi függőséget elégítenek ki, amelyben a segítség keresése és a segítségnyújtás egyaránt megtalálható. A kortárssegítő csoport segítséget, támaszt, támogatást is nyújt a serdülőnek ahhoz, hogy a mindennapi élet kihívásainak megfeleljen.
Ezt a folyamatot “kihasználva” tehetséges, belevaló :-), jó kommunikációval rendelkező, és ami NAGYON FONTOS, a fiatalok által elfogadott diákoknak tartunk tematikus és önismereti képzést, amely során nemcsak elméleti ismereteket sajátít el (drog, alkohol, dohányzás, szexuális úton terjedő betegségek, egyéb függőségek, segítő helyek és intézmények stb.), hanem az önmagában rejlő képességeket, készségeket, erősségeket is megismeri, amit kamatoztat a társai körében.
Üdv.: JuditJudit [ 2011-04-13 07:55 ]

Kedves Edina!
Az illegálisnak minősített drogok megszerzése, tartása, termesztése, előállítása, behozatala, kivitele szabadságvesztéssel büntetendő. Fontos tudni, hogy a fenti szankciótól függetlenül a magyar szabályozás ismeri az ún. „elterelés” intézményét, ami azt jelenti, hogy ha valakit csekély mennyiségű, saját (tehát nem eladási, átadási) célra tartott (termesztett stb.) kábítószerrel kapnak el, úgy mentesül a büntetés alól. Ennek feltétele, hogy legkésőbb az elsőfokú ítélet meghozataláig okirattal igazolja, hogy legalább 6 (hat) hónapig folyamatos – az állapotának megfelelő – kezelésben részesült egy erre jogosított ellátóhelyen.
Az elterelésről bővebb információt Programjaink bemutatásánál találsz, Rita a szakmai felelőse az alapítvány ezen tevékenységének. Annyit még szeretnék elmondani Neked, hogy az elterelés csoportban gyakran nemcsak azok jönnek, akiknek "kell", hanem hoznak érdeklődöket is!!! :-)Martina [ 2011-04-12 19:28 ]

Kedves Zsuzsa!

Úgy érzem, hogy általad én (is)lettem megszólítva, hiszen volt szerencsém kortárs-segítő képzéseket szervezni, vezetni.
Őszintén mondom, hogy volt szerencsém, mert fantasztikus fiatalokkal ismerkedtem meg a képzéseken: olyan emberekkel-felnőttpalántákkal, akik nemcsak önmagukkal, hanem hasonló korú, bajba jutott, rossz útra tévedt társaikkal akartak foglalkozni. Nagy szó ez, sok felnőtt tanulhatna tőlük.
A mi kortárs-segítő tréningjeink -mondhatom-rendhagyóak: az alapokat átbeszéljük (legális, illegális drogok,szenvedélybetegség, függőség...), ám leginkább a pszichológiai tartalmakra, gyakorlati segítésre koncentrálunk. Mindeközben önmagukról rengeteg információt kapnak-önismeretet tanulnak.
A diákok ezen a képzésen soha nem azt kapják, amit várnak: füzettel és tollal érkeznek, jegyzetelni készülnek, és rájönnek, hogy ennél sokkal mélyebb dolgok történnek velük, amit nem a papírra kell vésni, hanem a szívük és az eszükbe.
Induló képzéseinkről a honlapunkon tájékozódhatsz, de hírlevelünkre feliratkozva is kapcsolatban tudsz velünk maradni.

Én köszönöm, hogy kérdeztél!:-)
MartinaZsuzsa [ 2011-04-12 15:42 ]

Miről szól a kortárs-segítő képzés?
Köszönöm: ZsuzsaManyi [ 2011-04-12 15:39 ]

SZiasztok!

Többet szeretnék megtudni a művészetterápiáról. Szerintetek milyen szerept játhatsz az egyén szocializációjában?
Köszönöm:
ManyiEdina [ 2011-04-12 14:59 ]

Kedves Judit!

Szeretném Tőled megkérdezni, hogy mit is jelent az elterelés?
Válaszodat előre is megköszönöm!
EdinaJudit [ 2011-04-12 14:08 ]

Kedves Balázs!

Sok nagyon fontos kérdést tettél fel, ha megengedett, szépen sorban válaszolok rájuk, mert hatalmas témakört ölelnek fel:

Mit nevezünk drognak?
A drog szót a köznyelv a kábítószer szinonimájaként is használja, sajnos helytelenül. A drog ugyanis egy gyűjtőfogalom, amelybe beletartozik a kábítószer.
Drognak tekintjük azokat az anyagokat, szereket, amelyek szervezetünkbe jutva módosítják gondolkodásunkat, érzelmeinket, viselkedésünket. Ezért drognak minősül nemcsak a kábítószer, hanem az alkohol, a cigaretta, a kávé, a szerves oldószerek.
Mivel legálisak, nem minősülnek kábítószernek, de a drogok közé tartoznak a minden háztartásban előforduló nyugtató- és altatószerek is. Könnyen hozzáférhető, ezért a használók veszélytelennek érzik fogyasztásukat.
Tehát a drog lehet legális és illegális, attól függően, hogy a hatályos jogszabályok hogyan rendelkeznek.
Ez a csoportosítás mindig az adott kultúrától, társadalomtól függ. Magyarországon legális drog még a nikotin (cigaretta), illetve a szerves oldószerek (szipu).
Az, hogy ezek a drogok legálisak, az azt jelenti, hogy szabadon megvásárolhatók. Ez ugyanakkor nem jelenti azt, hogy feltétlenül kevésbé lennének károsak, mint az illegális drogok. Például az alkohol egészségkárosító hatása sok illegális drognál jelentősebb lehet.

A szenvedélybetegség tünetei:
1. A személy azt éli meg, hogy szüksége van egy bizonyos viselkedés végrehajtására, folyamatos vágyat érez erre, és nem tud ennek a vágynak ellenállni.
2. A tolerancia, azaz hozzászokás kialakulása. A kialakulása azt jelenti, hogy egy adott szer ismételt használata során a használónak egyre nagyobb mennyiségre lesz szüksége ahhoz, hogy ugyanazt a hatást elérje. Egyúttal azt is jelenti, hogy ugyanannak a mennyiségnek a fogyasztása esetén a kiváltott hatás egyre gyengébb lesz, illetve egyáltalán nem jelenik meg, tehát a droghasználók egyre nagyobb mennyiségű drogot használnak.
3. A megvonási tünetek megjelenése. Ez azt jelenti, hogy a drog használatának abbahagyásakor a használó kellemetlen lelki és/vagy testi tüneteket észlel. Nem minden drog használatakor alakulnak ki testi megvonási tünetek, viszont minden drog esetében kialakulhatnak lelki megvonási tünetek. Ilyenkor a személy nyugtalan, feszült, ideges, sehol nem találja a helyét, nem tudja lekötni magát.
A lelki megvonási tünetek sokkal tovább vannak jelen, mint a testi tünetek.

Folyt. köv. JuditMartina [ 2011-04-06 12:43 ]

Kedves Nóra!

Örülök, hogy itt tetted fel kérdéseidet.

Meglátszik-e, ha valaki rendszeresen füvezik? A te szemszögedből én szakavatott szem lehetek, de meg kell valljam, előfordult már, hogy olyan emberről derült ki, hogy füvezik, akiről nem gondoltam volna: hiszen függ ez attól, hogy az illetővel mennyire vagy szoros viszonyban, milyen gyakran találkoztok...A rendszeres füvezőknek életmódjában, gondolkodásmódjában, viselkedésmódjában történik változás-lecserélődnek a barátai, gyanakvóvá válik, dekoncentrált lesz, érdektelenné válik számára addig fontos dolgok iránt...

A füvezéssel hosszú távon függőség alakul ki, ami kihat az egyén egész életére- társas kapcsolataira, tanulásra-munkára, céljaira (amik eltűnnek)...veszélyeiről bővebben olvashatsz honlapunkon.

A rendszeres füvezés abbahagyása után jelentkeznek tünetek: izzadás, ingerültség, alvászavarok, nyugtalanság, feszültség, dekoncentráltság, memóriazavarok. Míg a testi tünetek "könnyebben" lezajlanak, addig a pszichés függőség tovább fennáll és kezelésre szorul. Ez minden drogról való leállásra elmondható.

További felmerülő kérdéseidre szívesen válaszolok én és kollégáim is. Észrevételeidet is nyugodtan jelezheted nekünk az oldalon!

Üdv:MartinaNóra [ 2011-04-01 14:30 ]

Engem az érdekelne,hogy észrevehető-e a szakavatatlan szem számára ha valaki rendszeresen füvezik?
Milyen káros hatásai vannak a füvezésnek hosszú távon?
Okoz-e függőséget ha valaki naponta elszív egy füves cigit, illetve lesznek-e az elvonási tünetek ha nem kapja meg "a napi cannabis adagját"?Balázs [ 2011-04-01 11:44 ]

Mit nevezünk drognak?
Mik a szenvedélybetegség jellemzői, tünetei?
Mi a heroin függőség jellemzője?
Hogyan jön létre a drog-élmény?
Hogyan csoportosítjuk a kemény drogokat?
Mik azok az amfetamin-származékok?,
Mik az illegális drogok? A szipúzás illegálisnak számít?
Miből készülnek az illegális drogok?
Hogyan néz ki egy ecstasy tabletta?
Hogyan használják az ecstasyt?
Milyen hatásai vannak ha beveszek egyszerre két darab ecstasy tablettát?
Okoz-e függőséget ecstasy? Miből készül ecstasy ?
Hogyan néz ki egy füves cigi?
Hogyan használják a kokaint?
Milyen hatásai vannak a füvezésnek?
Okoz-e függőséget ha naponta beveszek egy ecstasyt?
Mik az elvonási tünetek ha nem kapom meg a heti ecstasy adagom?
Milyen diszkódrogok vannak? Illegálisak a diszkó drogok?Martina [ 2011-03-28 10:20 ]

Kedves honlapunkra látogatók!

Többetektől kaptam/kaptunk kérdéseket, amelyeknek nagyon örültünk. Kérésem az lenne, hogy ne privátba írjátok meg nekem vagy kollégáimnak, hanem ide, a honlapra, hogy a válaszokkal másoknak is segítségére tudjunk lenni. Természetesen, ha nagyon személyes kérdésetek van, megtaláltok bennünket az elérhetőségeinken. Kérdéseiteket anoním módon, vagy jeligével is feltehetitek, kilétetek titokban marad!:-)

Köszönöm!

MartinaJudit [ 2011-03-10 21:08 ]

Szakembereknek (is) ajánlom: http://drogriporter.hu/hogyantovabb
Marika [ 2011-03-09 07:59 ]

Kedves Hótündér!

Azt kérdezted miért jó neki hogy drogozik!
Nem jó a fiatalnak hogy marihuanát sziv, bármennyire is meglepő a válaszom: nem jó. De az élete sem jó, nagyon nem jó. Tegnapi esetem: a 9 éve füvező, 24 éves fiatal ember azért keresett meg mert le akar szokni, elvonási tünetei vannak, az élete szét van esve, nincs munkája, nics családja....Azzal kezdi hogy az apja....ezt meg azt csinált vele...de pár mondat után egy órán át csak a fűvel való kapcsolatáról tud beszélni. A fűvel van igazi, meghitt kapcsolata. Anyját nem is említi, barátai nincsenek, 16 éves volt amikor először füvet szívott: őt eltompította, az érzékszerveit, az észlelését, és ez jó volt: kevésbé fájt neki, hogy szülei marják egymást, vele nem törődnek.

Külföldre jár lopni, kell a pénz szerre, igazi társa a dilere, tőle is függ.
Igazából nem tudom, hogy hol van a a segítség ennek a fiatal embernek, van e segitség? Mit lehet neki adni a szer helyett, ami betölti az óriási űrt amit az elhanyagoló család okozott! Új személyiséget kellene kialakítani egy olyan életkorban ami arról szól már : fiatal felnőtt korban van a kliens, hogy kialakult személyiségének egy részét fel tudja áldozni egy párkaocsolatban, énjének egy részét oda tudja adni másnAK....

azok akik hivatalosan akkor találkoznak a családdal amikor még meg sem született a gyermek, szóval azoknak nagyon nagy a felelősségük, a szerepük a felnövekvő nemzedék mentális egészsége érdekében... a családgondozásban.

A drogozó fiatal mögött mindig egy diszfunkcionálisan működő család áll, aki nem ismeri fel a hibáit...

Marika [ 2011-03-08 13:01 ]

Kedves Hópehely, Hótündér, Zizi!

Pszichológusként válaszolok kérdéseikre: ha már felmerült a gyanu, hogy a kiskamasz drogot fogyasztott,esetleg a szülő is aggódik, akkor szerencsés a szülőt először pszichológushoz irányitani egy beszélgetésre. A gyermek ,két okból nyúl a szerhez: hajtja a kiváncsiság,meg trendi is kipróbálni. A másik ok aszeretetelen család, szétesőben lévő család, az otthoni zűrök, az elbizonytalanodott szülők, szóval amikor légüres térben érzi magát a gyermek.Ha nem jól működik a család, két út van: a szülő igazán változtatni akar, és akkor segítséget tud adni a pszichológus, ha nem akar változtatni még akkor is lehet hogy a gyerekének segítséget akar kérni.Martina [ 2011-03-08 10:27 ]

Kedves Hópehely!

Kérdésedet úgy értelmeztem és így válaszolok rá, hogy ha találkozol a fiatallal, akkor miből tudhatod, hogy fogyasztott valamit.

A drogot fogyasztó fiatalon megjelennek ráutaló jelek: kitágult pupilla, vérágas szemek. De viselkedése is megváltozik: zavartság, érdekes nevetgélés(bár kiskamaszoknál ez nem szokatlan), koncentráló képességének megváltozása. Ha marihuánát szívott, akkor annak jellegzetes édeskés szaga is van, amit a ruházat könynen bevesz.

Szintetikus szereknél felfokozott idegállapot,nyugtalanság, pörgés, amit nem tud csillapítani, beszédesség (akire nem igazán jellemző), izzadás.

A drogok hatásairól, testi tünetekről, viselkedésben megjelenő változásokról bővebben olvashat a honlap Droginfó-kábszerfélék menüpontjában. Szívesen válaszolok további kérdéseire is. örömmel veszem, ha honlapunkat ajánlod munkatársaid, illetve környezetedben lévő gyermekeknek, fiataloknak, hogy minél többeknek tudjunk minél többet segíteni, valamint hamarabb tudjuk orvosolni közösen a felmerült problémákat. Köszönöm!Hópehely [ 2011-03-04 09:29 ]

Én, mint védőnő miről ismerem meg a drogos kiskamaszt?Martina [ 2011-03-03 11:03 ]

Szia Zizi!

A leggyakrabban használt szereket feltettük az oldalra, ott olvashatsz utánuk. Igyekszünk frissíteni, újdonságokat is feltenni.

A fiatalok legtöbbször barát, ismerős útján jutnak a szerhez, legelső esetben a füves cigarettához. A közösség ereje meghatározó. Ezért nagyon fontos az önismeretet "tanítása", elsajátítása már korán, hogy tudják, mit is akarnak valójában, milyen értékek fontosak számukra, és ezekhez milyen barátokra van szükségük.

Köszönjük, hogy fellátogattál oldalunkra. Szívesen állunk továbbra is rendelkezésedre!Martina [ 2011-03-03 10:58 ]

Kedves Hótündér!

A fiatalokat leginkább a kiváncsiság hajtja, új, tiltott stb. Persze vannak olyan esetek, amikor megoldatlan problémák húzódnak a háttérben. A kamaszkor nem épp a legjobb kor az életben (legalábbis az én emlékeim szerint:-)) Az érzés, amit kapnak a szertől az, amire vágynak: megkönnyebbülés, feszültségoldás, vagy éppen mérhetetlen szeretet és boldogságérzés, elfogadás érzése.

Pillanatnyilag "jó neki", amit legtöbbször idővel belátnak: megfosztotta őket a szer a szabadságuktól.

Örülök, hogy kérdeztél! Várjuk továbbra is kérdéseidet, gondolataidat. Ajánld társaidnak is oldalunkat, hogy minél több emberhez eljuthassunk!:-) Köszi!Zizi [ 2011-03-03 09:05 ]

Milyen szereket használnak a fiatalok, mi a nevük? Hogyan jutnak hozzá?Hótündér [ 2011-03-03 09:04 ]

Miért használják?
Miért próbálja ki?
Miért jó nekik, hogy használják?Marika [ 2011-02-04 10:17 ]

Az a javaslatom, hogy a zlevélirás lehetőségt nagyobb betűvel kellene szedni, hogy jobban szembe tünjön.

üdv.Marika [ 2011-02-04 10:13 ]

A kicserélt képek jobbak.Rita [ 2011-02-02 18:28 ]

Sziasztok!
A támogatót fel kellene tüntetni a honlapon!
Szerintem!
Üdv- Rita


Honlapkészítés